Inspiration til Furesø oplevelser og historier om ildsjælene bag Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nyhedsbrev 31.03.2020
 

Her kommer mutter med kost og spand

Påsken står for døren og der gøres rent og ryddes op som aldrig før og både have- og husprojekter er i disse tider blevet til fælles familieprojekter.
 
Hører du til dem, der har brugt Coronatiden til at få ryddet godt og grundigt op i de store bunker ude som inde, så glæder du dig sikkert også til at kunne komme af med affaldet på genbrugsstationen, der netop i dag (d. 31/3) er åbnet op igen for private.
 
Der lukkes 10 ind ad gangen og for at undgå smittespredning i forbindelse med besøget på genbrugsstationen, får du lige disse tips med på vejen:
  • Følg anvisninger på skilte og fra personale.
  • Hold god afstand til andre (både personale og andre kunder)
  • Bliv i bilen, til det er din tur til at læsse af, og gå kun hen til containeren én person ad gangen.
  • Brug handsker eller brug medbragt håndsprit både før og efter besøget. Der er ikke adgang til håndvask og håndsprit på pladsen.
  • Sortér dit affald hjemmefra, og gør opholdet så kort som muligt.
  • Medbring selv handsker, skovl og kost.
 
 

Få hjælp til forårsprojekterne og undgå håndværkerkø

Vi kender alle frustrationen over at stå i kø for at få håndværkere, når man har besluttet sig for at føre sine hus- og haveprojekter ud i livet, så hvorfor ikke slå til nu, hvor mange håndværkere har tid?
 
Og er du til Gør-det-selv projekter, som også giver bonus på motionskontoen, så køb materialerne lokalt.
 
Hvordan forholder håndværkerne sig i en Coronatid? Mød nogle af de lokale ildsjæle, der tager alle tænkelige forholdsregler.
 
 

Rune holder skruen i jorden

Rune Roepstorff holder skruen i vandet eller rettere jorden. Rune er en passioneret iværksætter, der står bag Fremtidens Fundament, der har til huse i Hareskovby ved OK Tanken. Allerede kl. 07.30 (når håndværkerne drikker formiddagskaffe) slår Rune dørene op til sin forretning og showroom og byder indenfor på bedste Coronamanér med få kunder ad gangen og rigelig afspritning.
 
”Mange dygtige gør-det-selv folk benytter hjemmetiden til at kaste sig over især udendørsprojekterne.
 
Udover, at det er nemt og man faktisk kan etablere et fundament til et helt hus på 1-2 dage, så er det især klimafordelene, der bonner positivt ud. Det er jo ret vildt, at man kan spare 80-90% CO2 i.f.t. et fundament i beton.
 
Det er også vigtigt for mig at kunne servicere mine faste håndværkerkunder og byggepladser, så jeg holder døren åben og fanen højt”, siger Rune.
 
Du kan selv regne på, hvad du kan spare i ton CO2 ved at bygge på skruefundamenter fremfor på beton https://www.fremtidensfundament.dk/co2-beregner/
 
 

Belinda sørger for, at du kommer i stødet

Selvom der også arbejdes på fremskyndte opgaver fra Furesø Kommune, har Belinda Frederiksen fra Skovlund El ledige huller i ordrebogen.
 
Folk er lidt usikre på, hvordan de skal forholde sig i forhold til Corona, men vi anbefale kunderne, at de går en tur, mens vi klarer de hurtige opgaver og hvis det er større opgaver, at de holder sig i et andet rum, mens vores folk arbejder. Vi tager alle forholdsregler og spritter mere af end nogensinde” afslutter Belinda.
 
 

Ernst lancerer Online Sikringsbesøg

Skal, skal ikke? Er det nu, vi skal have etableret et alarmsystem og hænger vi nu på et fast abonnement?
 
Der er mange alarmselskaber og en af dem, der har tænkt i nye baner under Coronakrisen er Ernst Jørgensen fra Min Alarm, som kører business as usual, men på en unusual Coronavenlig måde.
 
Ernst kender Furesø Kommune som sin egen bukselomme og er optaget af at skræddersy hver eneste alarmløsning til den enkelte kundes behov. Vel at mærke uden abonnement. Og så har han lanceret ydelsen Online Sikringsbesøg.
 
”Her forbereder jeg besøget ud fra de plantegninger, der oftest er på kommunens weblager.dk over huset og via adressen ser jeg på området på Krak.dk og Google Maps og tjekker Street View for de horisontale vinkler.
 
Tit tager kunden billeder af låse, glaslister, skure og udhuse og sender til mig, så vi kan minimere den personlige kontakt”, siger Ernst.
 
”Når jeg installerer alarmen, er kunden som regel i den anden ende af huset eller kører en tur imens. Der sprittes grundigt af og selv arbejder jeg med handsker."
 
 

Picnic sammen – hver for sig

I disse Coronatider gælder det om at tænke ud af (picnic)boksen og derfor foldes årets Picnicfestival ud som en Påske Picnic i Take Away version. Sammen – hver for sig.
 
Vi er alle hjemme i påsken og trænger til lidt ekstra forkælelse og inspiration til aktiviteter i naturen og samtidig er det en god anledning til at støtte de lokale madaktører.
 
Der er plads til alle i Furesøs unikke natur, når blot man holder afstand og søger væk fra de mest befærdede stier.
 
På torsdag den 2/4 løfter vi sløret for Furesø Take Away Påske Picnic på oplevfuresoe.dk