Se dette nyhedsbrev i en browser
Lakridsroden til alt godt
   Du kan dele vores nyhedsbrev her:
   Udsendt 19.02.2024
 Send til en ven Del på Facebook

Nu løfter vi lakridssløret!

Nedtællingen til Lakridsfestivalen den 2/3 er begyndt, den ene VIP-smagning er udsolgt, der er kun få billetter tilbage til seancen kl. 12.30-14.30, men du kan heldigvis stadig nå at sikre dig en billet til de sorte herligheder.

For de morgenfriske, inviterer vi indenfor kl. 10-12 og for dem, der gerne vil opleve prisoverrækkelsen i The Liquorice Taste Award 2024, skal man vælge seancen kl. 15-17.

Som altid giver vi plads til både gamle kendinge og nye stjerner på lakridshimlen og i år er der deltagelse fra både Danmark, Sverige og Island.

Er du spændt på, hvem du kan møde og hvilke lækkerier, du bliver forkælet med, får du her (og i de næst nyhedsbreve op til festivalen) en forsmag på det sorte guld.

Bolcheværksted midt på Lakridsfestivalen

Er der noget som et lunt, håndlavet, nykogt bolche, hvor alle ingredienser kommer max. i spil i den samlede smagsoplevelse? Det kan simpelthen ikke være friskere, når bolcheekvilibristen Chemal Bajrami fra Bajrami Bolcher rykker ind med sit arbejdende bolcheværksted midt på Lakridsfestivalen.

Bajrami deltager i The Liquorice Taste Award med sit lakridssignaturbolche ”GULDKLUMPEN”. Et helt unikt lakridsbolche med bergamotte, lakridsgranulat og valnødder. Kort og godt en GULDKLUMP.

Sidste år blev lakridsbolchet med solbær revet væk og Bajrami har lovet at medbringe hele sit imponerende sortiment af lakridsbolcher.

Bajrami Bolsjer

Dekorér din egen Ærøstang fra Hattesens Konfektfabrik

Eller måske rettere giv indpakningen (der til Lakridsfestivalen er helt neutral) dit eget kunstneriske tvist og tilfør den en personlig hilsen til modtageren af den fine lakridsstang, hvis du da overhovedet nænner at give den væk? Man kunne jo også vælge at forkæle sig selv?

Det er en vild udvikling, Hattesens Konfektfabrik fra Ærø har gennemgået på kun få år og et af de allerstørste hits er den nye Ærøstang. Sidste år vandt Ærøstangen med ananas og kokos en velfortjent bronzemedalje i The Liquorice Taste Award. Denne gang er Award-kandidaten Ærøstangen med den intense smag af lakrids.

Med blandingen af kernens sorte/bløde/søde lakrids og den kraftige/salte/let salmiakkede ydre konfektmasse, kommer man allerede ved første bid til at glæde sig til den næste. Stangen har et indhold af 9 % rålakrids og er kogt på økologisk fuldkornsrismel. Hattesen er med rette stolte af, at deres Ærøstænger, er blandt de første produkter i landet, der er pakket i rent papir. Det betyder, at emballagen er genanvendelig og kan sorteres som papiraffald.

Mød Familien Hattesen, dekorér din egen Ærøstang og smag på både nyheder og kendte favoritter. Man har bare lyst til at købe hele butikken.

100 års jubilæumsfejring på Lakridsfestivalen

En dame på 100 år er værd at fejre og her taler vi om Nørregade Bolcher, der er i familie med Spangsberg.
 
Disse to af Danmarks største konfekturemærker har forenet kræfterne og taget det bedste fra begge verdener. I anledning af 100-års jubilæet for Nørregade introduceres en unik smagsoplevelse baseret på en af Nørregades mest elskede og kendte bolchevarianter; Lakridsuglen. Forenet i en Spangsberg flødebolle.
 
Den er en hyldest til Nørregade, til alle lakridseelskere og til Spangsberg. Du Må Godt!
 
Lakridsugleflødebollen er i en limited edition og kan smages på Lakridsfestivalen.
 
Er du fan af nogle af Spangsbergs øvrige flødeboller med lakrids, kan vi berolige dig med, at der lægges op til den helt store flødebollefest.

Når gin møder lakrids og Syltedronningen går i sort

Som krydderi kan lakrids virkelig dele vandene, men også samle en smag og tilføre det lille ekstra. Det gælder om at anvende krydderiet med omhu og i de helt rette mængder.

Vi har derfor inviteret et par udvalgte aktører med på festivalen for at dele inspiration til, hvordan lakrids kan anvendes i det søde og salte køkken.

Kan man sylte med lakrids?

Det bliver vist et stort og rungende ja tak, hvis du spørger Syltedronningen alias Helena Grayston, som på festivalen deler syltetips med lakrids og i øvrigt også medbringer sin populære marmelade med hindbær og lakrids.

Hvad sker der, når gin møder lakrids? Det har de dygtige udviklere fra BeGin Copenhagen og Værløse Ginskole deres helt eget bud på, når de lader gin med peber og laurbærblade møde stjerneanis, chili, lakrids og bergamotte tonic.

Glæd dig til smagsprøver og opskrifter!

 

Velkommen til en hyldest af smagen af lakrids midt i Haaning Colections imponerende bilunivers i Bagsværd!

Lakridsfestival og The Liquorice Taste Award 2024

Haaning Collection

Smørmosevej 16

2880 Bagsværd

   

Ledige billetter bookes her! 

 
Velkommen på Sortbørsen!
 
Følg løbende med i de seneste nyheder på Facebook på Lakridsfestivalen.
 
Jeg ønsker at framelde mig nyhedsbrevet