Se dette nyhedsbrev i en browser
Lakridsroden til alt godt
   Du kan dele vores nyhedsbrev her:
   Udsendt 25.02.2024
 Send til en ven Del på Facebook

Hvad byder man ventede gæster?

Der er fast tradition for, at man bliver budt indenfor med en velkomstdrik med smagen af lakrids, når man ankommer til Lakridsfestivalen.

Den skønne lakridste fra Østerlandsk Thehus er en evig populær klassiker og den blanding er bare svær at slå. En ren urtethe af groftskårne lakridsrødder, stjerneanis, fennikelfrø, appelsinskal, kanel og chili, men findes der også lakridskaffe?

Oh yes, og den er Østerlandsk Thehus også mester i, så i år kan du se frem til at blive modtaget med lakridskaffe.

Og til den store fanskare af lakridsteen, kan vi berolige med, at der selvfølgelig også er mulighed for at købe tefavoritterne med hjem.

Så er der klar til VIP-smagning

En rising star fra Bornholm

Vi plejer at sige, at Bornholm har sin egen madiværksættermafia og det er altså også ret imponerende at opleve den virkelyst, der udspringer fra øen og nu fra Christos Kakavogiannis, der er den unge og energiske idémager bag Lakridskompagniet.

På trods af sin unge alder er Christos nærmest opvokset i konfekturebranchen og er vild med det søde liv og kompromisløs, når det gælder de gode råvarer.

Glæd dig til at smage hans Award-kandidat, den hjemmelavede og langtidskogte lakrids med salmiak og mørk chokolade.

Ligesom alle hans øvrige lakridsvarianter har den fået et finurligt bornholmsk navn: ”Din klævsjid”. Indrømmet, vi vidste ikke, at det betød ”Klodsmajor”.

Kom og mød den unge bornholmer og smag hans lakridskreationer…..på bornholmsk.

Hvilken lakrids bruger man til hvad?

I den netop afholdte lakridsquizz var der ikke mange, der gættede, at mere end 90% af verdens samlede lakridsproduktion anvendes i tobaksindustrien.

Men hvordan er det med lakrids? Hvor og hvordan dyrkes det? Hvad er forskellen på de forskellige typer, former, finhedsgrader og kvaliteter af rålakrids? Hvilken lakrids bruges til hvad?

Kom og få syn og smag for sagen, når vi åbner op for Lakridslaboratoriet i samarbejde med Scagro Food, der er Danmarks største importør af rålakrids til konfekturebrancen.

Lakrids uden dikkedarer

Nogle gange vil man bare gerne have ren lakrids, sød eller salt, uden de store dikkedarer.
 
På den anden side af sundet kan de altså også noget med lakrids. I Skåne har Almaregaarden i flere år gjort en dyd ud af at lave smagfuld, vegansk lakrids.
 
I Danmark forhandles Almaregaarden af Mortens og på Lakridsfestivalen kan du glæde dig til at møde de svenske herligheder og den helt klassiske søde lakridsstang, der sætter kursen mod The Liquorice Taste Award.
Mortens

En ny stjerne på lakridshimlen

Den lille slikfabrik

Når man har øvet sig i 37 år og allerede som 16-årig blev grebet af passionen for at producere slik efter gamle, traditionsrige opskrifter og med de allerbedste råvarer, så starter man altså ikke på helt var lakridsbund, selvom livet som iværksætter er nyt.

Tag godt imod den islandske ildsjæl og lakridsentusiast Pröstur Gislason, der har lovet at forsøde Lakridsfestivalens gæster med nyheder fra Den Lille Slikfabrik i Tappernøje.

De håndlavede lakridskarameller er helt klart blandt specialerne, men til The Liquorice Taste Award er det den hjemmelavede lakridsvingummi med mørk chokolade, der bliver kørt i stilling.

Er Lakridsfestivalen noget for børn og gider de overhovedet at se på fine biler?

Vi må bare sige, at det er en ren fornøjelse (også) at modtage gæster i børnehøjde på Lakridsfestivalen.

Både fordi børns smagssanser er så uspolerede og fordi børn som regel er åbne og nysgerrige, har alle sanser på spil og også gerne foretrækker god kvalitet og værdsætter den. De er skarpe smagsdommere og dermed også en vigtig del af Publikums Favoritpris.

Og skal der lidt anden adspredelse til, er der en lille udendørs legeplads, indendørs bilbane og rappe gåbiler til de mindste. Børn under 4 år deltager gratis og børn mellem 4 og 12 til halv pris.

 

Haaning Collection
Husk også, at de voksne kan booke ambassadørbilletter inklusive goodiebags med sorte lækkerier, hvis blot man samler 6 lakridsglade venner. De sidste billetter er frigivet til salg her:

Vi glæder os til at byde dig velkommen på ”Sortbørsen”

Lakridsfestivalen - The Liquorice Taste Award 2024
Lørdag den 2/3-2024

Haaning Collection
Smørmosevej 16
2880 Bagsværd

 
Følg løbende med i de seneste nyheder på Facebook på Lakridsfestivalen.
 
Jeg ønsker at framelde mig nyhedsbrevet