Inspiration til picnicoplevelser og grønne glæder Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Programmet er klart!

 
Har du sat kryds i kalenderen d. 4. & 5. juni?
 
Det er tid til at finde picnickurven frem og invitere familie og venner fra nær og fjern til skovtursoplevelser i Furesøs unikke natur, lige midt i Københavns forhave, når Furesø Picnicfestival foldes ud d. 4. og 5. juni.
 
I år har vi udvidet med en "Signaturdag" i Hareskoven med Bryggeri Skovlyst som udgangspunkt og fortsætter den gode tradition med Søndags Søbrunch og picnicaktiviteter i både børne- og voksenhøjde ved Furesøbad.
 
Glæd dig bl.a. til Søbrunch, Grundlovspicnic, Morgenyoga i det grønne, Picnicbryg & Skovtursis, Idyllisk Picnicsejlads, Furesø Picnicbokse, Urteskovtur, Drengerøvs Picnic i Hangar 46 på Flyvestationen, Skovpetanque, Jordbærpicnic, GPS-skattejagt i skoven, Fisk din grøntsag, Picnicfortællinger og meget mere...
 
 

Søbrunch alle gode gange 3 og i år med endnu flere madildsjæle

 
Oplev smagen af Furesø, mød de dedikerede madhåndværkere og forkæl dig selv og familien med en sansefuld Søbrunch ved Furesøens bred.
 
Igen i år disker Furesøs madildsjæle op med lækkerier fra egen mark, egen hånd og efter eget hjerte. Denne gang i et udvidet selskab, der udover de faste kendinge Restaurant Marina Furesøbad, bæruniverset Rokkedyssegaard, det økologiske landbrug, gårdbutik & café Stengården, Kok og madildsjæl Jakob Ørstrup fra Ø & Ko og Anita Dietz fra Dietz Seaweed, nu også omfatter Solgaarden, Peters Bigård, Hansens mejeri og Mørdrupgård. Alle med stor kærlighed for og fokus på de gode råvarer af høj kvalitet.
 
Vi løfter her sløret for Søbrunchmenuen 2016, der er sammensat af Jakob Ørstrup fra Ø & Ko. 
 
Voksenanretning:
 • Kaffe eller the fra Restaurant Marina Furesøbad
 • 1 glas æblemost fra Solgården
 • Yoghurt m. flydende honning fra Biavler Peter Talmark & hindbærdrøm fra Rokkedyssegård
 • Friskbagt bolle på Ølandshvede fra Mørdrupgård m. jordbærmarmelade m. søltang fra Rokkedyssegård & Dietz Seaweed, ost og smør fra Hansens mejeri & honning fra Biavler Peter Talmark
 • Langtidsstegt oksetykkam og urter fra Stengården
 • Røræg m. purløg og purløgsblomster fra Stengården
 • Små stegte kartofler & krydderurter fra Stengården vendt i friskost & honning fra Biavler Peter Talmark
 • Let salat med årstidens sprøde salater og rabarber fra Stengården
 • Lille sød anretning m. friske jordbær fra Rokkedyssegård, marcipanbrud & citronmarengs
Pris pr. voksen kr. 185,- inkl. gebyr
 
Børneanretning:
 • 1 glas æblemost fra Solgården
 • Yoghurt m. flydende honning fra Biavler Peter Talmark & hindbærdrøm fra Rokkedyssegård
 • Friskbagt bolle på Ølandshvede fra Mørdrupgård m. jordbærmarmelade m. søltang fra Rokkedyssegård & Dietz Seaweed, ost og smør fra Hansens mejeri & honning fra Biavler Peter Talmark
 • Langtidsstegt oksetykkam og urter fra Stengården
 • Røræg m. purløg, purløgsblomster fra Stengården
 • Lille sød anretning m. friske jordbær fra Rokkedyssegård, marcipanbrud & citronmarengs
Pris pr. barn kr. 110,- inkl. gebyr
 
(med forbehold for ændringer i forhold til levering af sæsonens råvarer)
 
Sidste år havde vi fornøjelsen af mange familier, der mødtes flere generationer på tværs og hyggede sig med aktiviteter dagen igennem. Oplev eller genoplev stemningen i denne lille picnicvideo.
 
 
Igen i år kan du vælge mellem 3 Søbrunch seancer:
 • 09.30 - Søbrunch for early birds og børnefamilier, der allerede har været oppe i timevis. Efter brunchen kan børnene deltage i øko workshoppen "Fisk en grøntsag", gå på GPS skattejagt, være med i seje spejderaktiviteter eller bare nyde stranden, vandet og det bilfrie liv.
 • 11.00 - Søbrunch krydret med grundlovstale fra Furesø's borgmester og musicaltoner fra årets Ungdomsmusical. Ungerådet inviterer også til Beachvolley og Badedyrsrace (i den anden ende af stranden)
 • 12.30 - Søbrunch tilsat nordiske toner leveret af Undergrundens dedikerede teaterleder Anders Ahnfelt-Rønne. Tilbagelænet hygge ved søbredden.
 
OBS! Begrænset antal pladser
 

Drengerøvs skovtur i Hangar 46

 
Hangar 46 er Nationalmuseets åbne magasin på Flyvestation Værløse, der helt ekseptionelt holder åbent søndag d. 5. juni kl. 12-16.
 
Hangar 46 på Flyvestationen indeholder tungt, militært udstyr fra perioden 1950 og frem. Denne dag  kan du komme helt tæt på en Leopard-kampvogn, pansrede mandskabsvogne, dysekanoner, haubitser, jeeps og Nimbus-motorcykler.  
 
I anledning af picnicfestivalen er der salg af pølser, øl og sodavand.
 
Når du er på Flyvestationen, kan du også lege spion for en dag eller udforske området sammen med familien.
 
Mission Spion på Flyvestation Værløse:
Du er spion og skal indsamle så mange oplysninger om flyvestationen som muligt. Klik her og hent folderen med information om spionforløbet!
 
Fotograf Rune Clausen, Nationalmuseet
 

Urteskovtur & Picnicbryg

 
Er du dus med skovens spiselige planter? Og hvilke skovurter bruger de professionelle kokke i madlavningen?
 
Kom med på en guidet urtetur i godt selskab med en af de dedikerede kokke fra Bryggeri Skovlyst, der bruger skoven som et naturligt spisekammer i både madlavningen og ølbrygningen. Turen tager en halv times tid og er helt gratis.
 
Efterfølgende kan du nyde en skovfrokost med fokus på lokale specialiteter i godt selskab med den specialbryggede Picnicbryg eller booke en picnicboks med Furesø lækkerier og tage den med dig videre ud i skoven.
 
Mon ikke også børnene vil elske den særlige Picnicfestivalis, der er skabt til anledningen? Den er fremstillet af birkesaft tappet i Hareskoven, jordbær fra Rokkedyssegaard  samt sukker og citron.
 
 

Få picnicfestival lige ned i lommen

 
Med Mit Furesø på mobilen kan du nemt komme rundt i mellem de mange tilbud, som du kan gøre brug af under festivalen.

Du kan se hele programmet, finde et sted til en selvvalgt picnicdestination eller lægge et spot op, så du kan huske, hvor du fik forvildet dig hen – til næste gang, du tager til Furesø med din picnickurv.

Du kan også nemt lave ruteplaner i app’en, hvis du vil videre til Bådudlejningen, Farum Søsti eller de bedste badesteder, når skovtursfrokosten har bundfældet sig.

Download Mit Furesø
iTunes: www.itunes.apple.com
Google Play: www.play.google.com/store/apps/
 
 

Konkurrence - vind 2 billetter til Søndags Søbrunch

 
Skal du og din ven/veninde nyde dagen med en Søndags Søbrunch og smage på det bedste af Furesø? 
Vi udlodder nu 2 billetter til Søndags Søbrunch d. 5/6. - Vinderen vælger selv tidspunktet på dagen.

Nævn navnet på en ven/veninde og forklar, hvorfor han/hun fortjener en hyggelig dag ved Furesøbad i konkurrenceopslaget på Furesø Picnicfestivals Facebookside.

Vinderen trækkes onsdag d. 25/5 og får direkte besked.

 
Følg løbende med, når der deles ud af gode ideer og forslag til udflugtsmål og aktiviteter.
 
Besøg hjemmesiden www.picnicfestival.dk og få inspiration til din picnicoplevelse. Du kan få de hurtige, friske nyheder og vinde unikke picnicoplevelser på www.facebook.com/picnicfestivaldk.
 
Husk at sætte et kryds i kalenderen i weekenden d. 4. og 5. juni nu!
 
Like os på Facebook og modtag de seneste nyheder!