Inspiration til picnicoplevelser og grønne glæder Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Mød Furesøs madhåndværkere

 
At der er mange dedikerede fødevareproducenter og madildsjæle i Furesø er nok velkendt for de fleste, men vidste du, at de også bestandig søsætter både nye produkter og projekter i samarbejder på kryds og tværs og har en fælles drøm om at sætte "Smagen af Furesø" på verdenskortet? Hvad optager Furesøs madhåndværkere lige nu? Hvorfor deltager de i Furesø Picnicfestival og hvad er deres eget foretrukne, hemmelige picnicspot, når de selv tager på skovtur i Furesø?
Bryllupsgaven gav startskud til bæreventyr
 
Tænk at bygge sin forretning på en bryllupsgave! Det er et sandt eventyr, når det gælder Lisbeth og Torben Bo Toft Christensen fra Rokkedyssegaard. Parret fik 20.000 jordbærplanter i bryllupsgave, har opbygget et helt bærunivers og er Danmarks største leverandør af hindbær.
 
Da vi spørger til Torbens eget yndlings picnic spot, kommer svaret prompte : "Mit og Lisbeths absolutte favoritsted er en udkigspost for enden af Sandet, oppe på højen på en bænk. Der har vi en fantastisk udsigt ud over Præstesø ud mod Dalsøpark og det er ikke længere væk, end at vi altid kan finde tid til at tage en velfortjent picnicpause".
Oplevelsessti og ren økologi
 
Man kan godt forstå, at især børnefamilier synes, at det er et hit at tage den 800 m. korte "hønsesti", der byder på både udsigt til kornmarker og et kig ind til hønsene i frugtplantagen. Stengården er ikke mindre end Danmarks største økologiske gårdbutik og også her er det et ildsjælepar Elisabeth og Jens Otto Rasmussen, der står bag det imponerende økologiske landbrug, der er leveringsdygtige i stort set alt fra unikke krydderurter til kalvekød.
Madildsjæl med mange facetter
 
I Kirke Værløse møder vi Jakob Ørstrup fra Ø&Ko. Jakob har hvert år stået for at sammensætte menuen til Søbrunchen og er involveret i et hav af madprojekter, der rimer på hans passion om at levere jordnær mad  i øjenhøjde med sine gæster.
 
Da vi spørger til Jakobs eget favorit picnicsted, er der hele to: " Min baghave! Fordi jeg er fuldstændig vild med at være familiefar og elsker vores have! Skal jeg uden for egen matrikel, så er jeg så heldig at have adgang til et stykke jord ned til Præstesøen ved Søndersø, som ellers kun afgræsses af økologiske, venlige køer!" 
Disse madildsjæle kan du møde på Furesø Picnicfestival: Søbrunchen 5. juni ved Furesøbad
 
 
Furesø Picnicboks
Slip for besværet med at smøre madpakker hjemmefra og forkæl dig selv og dine picnic gæster med en færdigpakket Furesø picnic boks. Du kan bestille fra følgende aktører: 
Flere madoplevelser
 • Jordbærpicnic på Rokkedyssegaard
 • Skovanretning i den nyanlagte japanske have i Farum Kulturhus
 • "Fisk din grøntsag" - økologisk workshop for børn ved Furesøbad d. 5/6  
 
 
OBS! Begrænset antal pladser
 

Premiere på 3 nye "Smagen af Furesø" produkter under Furesø Picnicfestival

 
 
Picnicfestivalen er en oplagt anledning til at lancere nye produkter og hele 3 nye ser dagens lys i weekenden d. 4. og 5. juni.
 
Furesø Jordbærdrøm
Rokkedyssegaard lancerer deres nye jordbærkage. Kagerne pyntes med forskellige sorter af Rokkedyssegaard jordbær. Lige nu er det Flair, Sonata og Sweet Eve. Bunden er mazarintærte overtrukket med mørk chokolade og kagecremen - ja, det er en hemmelighed!
 
Furesø Picnicøl 
Specialbryg fra Bryggeri Skovlyst i et begrænset antal. Picnicøllen er en frisk hvedeøl tilsat hindbær fra Rokkedyssegaard. Farven er slørret orange med et flot tykt skum med lyserødt skær, smagen er frisk og syrlig fra de tilsatte hindbær og aromaen har et hint af mynte fra den tilsatte humle. Brygget specielt til Furesø Picnicfestival 2016.
 
Furesø Picnic Is
Restaurant Skovlyst lancerer en ny is i anledning af Picnicfestivalen. Isen er fremstillet af birkesaft tappet i Hareskoven, jordbær fra Rokkedyssegaard samt citron og sukker.
 
Vi glæder os til at se dig og lade dig smage på Furesø!
 
 

Konkurrence - vind 1 jordbær picnic for 2 personer

 
Kurven indeholder: 1 bakke friskplukkede Rokkedysse jordbær, 2 kolde Rokkedysse bærdrikke frit valg mellem jordbær, hindbær og brombær, 2 friskbagte boller og tre slags Rokkedysse marmelade, 1 termos med friskbrygget kaffe, 2 kager frit valg mellem jordbær og hindbær 
 
 
Du deltager ved at:
 • Klikke ind på konkurrenceopslaget på Furesø Picnicfestivals Facebookside
 • Like opslaget
 • Skrive navnet på den person, der fortjener at blive inviteret med på en jordbær picnic
 • Vi ser gerne, at du deler opslaget, men det er ikke et krav
Vinderen kan tage picnickurven med ud i jordbærmarken på Rokkedyssegaard, hvor der er dækket op ved langborde med rødternede duge og skøn udsigt udover markerne.
 
Vi trækker vinderen, som får direkte besked torsdag d. 2. juni.
 

Lækker opskrift på picnicsalat fra Louisa Lorang

 
Mangler du inspiration til, hvad du kan tage med i picnickurven?

Her får du opskriften på en super nem salat, der både ligner og smager som en million!
Brug den gerne sammen med grillet kylling eller fisk. Eller top salaten med røget makrel eller god tun i olie. Så har du en simpel middag til to.

God som tilbehør til 4 personer.
 • 1 blomkål
 • 1 citron
 • 3-4 spsk god olivenolie
 • lidt salt
 • 2-3 spsk kapers (gerne saltede) - Vælg gerne store, gode kapers!
 • 2 håndfulde brøndkarse
 • 50 g høvlet parmesan

Kassér de grønne blade på blomkålen. Skær kålen i kvarte og skær den i tynde skiver. De smuldre lidt, men det gør ingenting. Du kan skære den på et mandolinjern, hvis du vil, ellers er det fint i hånden.

Vend kålen med saft af 1 citron og lidt god olivenolie, samt salt. Anret den på et fad.
Skyl kapersene (kun hvis de er saltede) og hak dem groft.

Top salaten med kapers, brøndkarse og parmesan.

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Maria Warnke Nørregaard   

Husk at du kan finde Louisa Lorangs opskrifter hver uge i ALT for Damerne.

Mangler du det perfekte picnicspot eller vil du kombinere din frokost med sjove aktiviteter i børnehøjde?
 
Så klik ind på www.picnicfestival.dk og få inspiration til din picnicoplevelse både til vands, til fods, på cykel og til fælles.
 
Like os på Facebook og modtag de seneste nyheder!