Inspiration til picnicoplevelser og grønne glæder Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Nedtælling til Furesø Picnicfestival

 
Så er picnickurven pakket med over 40 unikke oplevelser i det grønne til den kommende weekends picnicfestival (10-11/6) i Furesø. 
 
Der er med andre ord lagt op til skovtursoplevelser i stor stil, når Danmarks førende picnicdestination Furesø, danner ramme for en gigantisk skovtur med tilbud i både børne- og voksenhøjde.
 
 
 
Fra 1 signaturevent og 17 delevents i 2015 kan Picnicfestivalen i år diske op med hele 4 signaturevents og 40 enkeltaktiviteter.
 
De 4 signaturevents udspiller sig i Hareskovby (lørdag), Søndersø (lørdag & søndag), Farum/Furesø Marina (lørdag & søndag) og Flyvestationen (søndag).
 
Det hele foregår i krydsfeltet mellem natur, kultur, mad og musik og opleves til fods, på cykel, til lands, til vands og frem for alt til fælles.  

Smag dig igennem Furesø

 
Find cyklen frem eller lån en gratis cykel i anledning af picnicfestivalen og få fortællinger, anekdoter og smagsprøver serveret på picnicturen: ”Smag dig igennem Furesø”. Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen er allerede blevet fristet og cykler med.
 
Cykelturen ”Naturpark & Naturvin” omkring den smukke Farum Sø har også fået tilført et ekstra kulinarisk element med en afsluttende minivinsmagning ved søbredden.  
 
Book turene her
 

Picnic på Flyvestationen & Danmarks længste picnic

 
Søndag kan man invitere hele familien med på cykelpicnic på Flyvestationen, hvor en hel oplevelsesrute kæder aktiviteterne sammen.
 
Veteranfly, pilotskole for børn, spionløb, gamle lege fra tipoldefars tid, sjippesjov og hula hop along, er bare nogle af de oplevelseskrydderier, der venter. Nationalmuseet holder åben hangar med gratis entré, kludedukke workshop og miniaturespillet ”Det store slag” og ved Vejfesten inviterer vi alle til at medbringe et picnictæppe eller to, så vi sammen kan slå rekorden for Danmarks længste picnictæppe. Rekordforsøget finder sted kl. 11.45.
 
"Den nuværende Danmarksrekord er på 300 meter, men vi tror på, at vi kan slå rekorden, når bare vi hjælpes ad. Danmarks længste picnic vil være en god illustration på de stærke fællesskaber i kommunen og det vil samtidig være en flot markering af Furesø Kommunes 10 års jubilæum, siger Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen”
 
Til gengæld slipper man for besværet med at smøre madpakker. De udvalgte Street Food aktører ruller ind til vejfesten med gourmet pizza, økologiske lækkerier, Skovlyst grillpølser & picnicbryg, hjemmelavet is og højt humør. Det gode naboskab og visionerne for Flyvestationen spices op af picnicjazz og smagsprøver på økologien i Furesø og drengene (de mindre) kan se frem til at prøve kræfter som Byggemand Bob for en dag.
 
Hvis du kommer i bil, så anbefaler vi, at du parkerer ved Hangar 46 (ved Sandet, indkørsel fra Kirke Værløse siden).
 
Cykler kan lånes gratis. Forhåndsbooking på booking@mtb-tours.dk p.g.a. begrænset antal pladser.
 
Du kan også forudbestille en Furesø Picnicboks ved at klikke her, så den står klar til dig kl. 11-11.30 ved Vejfesten.
 
Til øvrige aktiviteter er det bare at møde op.
 
 
 

Rokkedyssegaard inviterer udenfor til sommerens sødeste jordbærkalas!

Rokkedyssegaard i Kirke Værløse inviterer udenfor til sommerens sødeste jordbærkalas!
 
Book en jordbær picnickurv hjemmefra, hent den i gårdbutikken og tag den med ud i jordbærmarken, hvor der er dækket op ved langborde med rødternede duge og skøn udsigt udover markerne. Du er også velkommen til at medbringe eget picnictæppe.
 
Book billetter her.
 

Smagsvandring omkring Søndersø

 
 
På MENY’s picnicrute rundt omkring Søndersø, kan man glæde sig til små (gratis) picnic appetizers serveret fra 5 smagsstationer fordelt omkring den 5 km lange rute. 
 
 Små lækre bærshots fra Rokkedyssegaard, hjemmelavede grillpølser, udsøgte fiskefrikadeller og søde himmerigsmundfulde fra Lagkagehuset er blandt lækkerierne. Gennemfører man ruten, byder Skovhuset på gratis kaffe og gratis entré til en kunstpause og musikalske krydderier.  
 
Ingen forhåndstilmelding.
 
 

Picnic i Hareskovby

 
I Hareskovby er urteskovturen med kok fra Skovlyst et tilløbsstykke, ligesom morgenyoga i det grønne er en frisk start på dagen for hele familien. 
 
”Vi oplever, at familier på 3-4 generationer fra den mindste i barnevogn til bedste- og oldeforældre, nyder at samles omkring oplevelser i det grønne og her er skovturens elementer så oplagte. Men også kærestepar og gode venner booker flere picnicoplevelser på samme gang for at gå på opdagelse i naturen, der har så uendeligt meget at byde på i Furesø” siger Eva Vedel, der er idékvinden til Furesø Picnicfestival.
 
 

Om Furesø Picnicfestival

 
Lørdag d. 10. og søndag d. 11. juni, begge dage kl. 10-16
Se hele programmet på www.picnicfestival.dk, og book din picnicoplevelse her.
 
Tilmelding til aktiviteter med begrænset antal pladser samt mad & drikke på: madbillet link   Furesø Picnicfestival er en non profit event og arrangeres af Expo Viva i samarbejde med Furesø Kommune, MENY Værløse & Bonava samt foreninger, fødevareproducenter, restauranter, kultur- og erhvervsliv.
 
Kontaktinformation:
 
Arrangør Eva Vedel, tlf. 21207585 (program generelt)
Borgmester Ole Bondo Christensen, tlf. 72165200 (Furesø Kommunes 10 års jubilæum)
 
Like os på Facebook og modtag de seneste nyheder!