Inspiration til Furesø oplevelser og grønne glæder Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Velkommen til Oplevfuresoe.dk

Furesø er ubetinget Danmarks skønneste picnicdestination – året rundt - og derfor kan du glæde dig til fremover at modtage et nyhedsbrev, der dækker oplevelser i Furesø hele året.

Vi deler rundhåndet ud af inspiration til oplevelser & Furesø fristelser for både børn og voksne – midt i Københavns forhave!

Oplev Furesø’s skønne natur til fods, på cykel, til vands og til fælles. Læg vejen forbi de lokale gårdbutikker, tag en kultur- og kunstpause undervejs og nyd de mange oaser, hyggelige butikker, unikke cykel- og vandrestier og hemmelige picnicspots.

De næste uger står den primært på nyheder om Picnic festivalen, som er sæsonens aktuelle Furesø signaturevent.

Velkommen udenfor i Københavns forhave!

 

Picnicprogrammet er klart!

Vi glæder os til at invitere dig med på årets Picnic Festival, som i år byder på to signaturevents.

Lørdag d. 2/6 inviterer vi dig til at gå på opdagelse i naturen og kigge indenfor hos de lokale fødevareproducenter og deres hyggelige gårdbutikker på ”Smagsruten i Naturpark Mølleåen”.

Dagen efter d. 3/6 bydes der på ”Søndags Skovtur ved Furesøbad”.
Traditionen tro er der også plads til et par afstikkere til udvalgte picnicspots i Furesø og til guidede ture, der er strikket sammen til anledningen.

I hver uge op til Picnic Festivalen sætter vi her i nyhedsbrevet spot på udvalgte oplevelser i programmet og på nogle af de mange dedikerede aktører, der skruer ekstra op for oplevelsesblusset under Picnic Festivalen. 

Følg også med i nedtællingskonkurrencerne på facebook, hvor du hver uge kan vinde skovtursoplevelser.

Vil du allerede nu se, hvad du har at glæde dig til og sikre dig billetter til de populære tilbud, så klik ind og læs mere her!
 

Søndags skovtur ved Furesøbad

Bøgen er sprunget ud og vi er klar til at fløjte til afgang for Picnic Expressen, der sætter stemningen for årets Picnicfestival, når man går ombord på det gamle veterantog på Københavns Hovedbanegård.

Der er lagt op til en smuk picnicdag med Furesøbad som ramme og med aktiviteter i både familiehøjde og for venner på tur.

Allerede ved ankomsten til Farum Station, lægges der op til en øko challenge via den grønne vandrerute til Furesøbad, der danner omdrejningspunkt for søndagsskovturen. Her kan man nyde en Furesø Picnicboks i vandkanten eller ved picnicbordene og dagen igennem vælge sine egne picnickrydderier i form af aktiviteter, fornøjelser og tilbagelænet picnichygge tilsat et lokalt Furesø twist.

I år kan man vælge både en lokal picnicboks fra Furesø Marina, som har sammensat en picnic tapas menu med fokus på lokale råvarer eller vælge BITE Deli boksen med en picnicmenu fra FCN og spise som en superligaspiller.

På dagen kan børnene deltage i ”Fisk din egen grøntsag” workshop eller folde de kreative muskler ud i  ”Kunst i vandkanten” workshoppen. FCN’s Right to Dream fodboldakademi giver den gas og spiller bolden op til fodboldløjer på stranden og har sjove konkurrencer og lege i fodboldærmet.

Du kan sågar tage en udflugt i udflugten og hoppe ombord på Baadfarten, der i anledning af Picnicfestivalen søsætter hele to særture tilsat et musikalsk picnickrydderi (turene bookes separat).

Og fik vi sagt, at der også er lagt op til en festlig picnicpause med 20 mands big band?

Book billet til Picnic Expressen, Baadfarten og Picnicbokse her!
OBS: Picnicboksene står klar til afhentning ved Furesøbad mellem kl. 11 og 13, så du selv kan vælge om du vil spise i strandkanten, ved picnicbordene eller måske tage din picnicboks med ombord på Baadfarten?
 

Premiere på MTB oplevelsesruten ”BIKE & BITE” i Naturpark Mølleåen

Det er skønt at cykle i naturskønt terræn og herligt at opleve årstidens friske råvarer, så hvorfor ikke kombinere de to ting?
 
Lørdag d. 2/6 kan de cykelvante glæde sig til at være premieregæster på en 40 km lang rute i fornuftigt terræn og tempo gennem de smukkeste steder i Naturpark Mølleåen. Turen starter kl. 10.15 fra MTB Tours i Hareskovby, hvor man kan leje cykel til særpris på dagen, hvis ikke man har sin egen og vi er retur ca. kl. 15.
 
Med en kyndig guide i førersadlen går turen gennem varieret natur og terræn med skønne udsigtsstop og besøg hos udvalgte fødevareproducenter og gårdbutikker på ruten. ”Bondens Frokost” indtages i gårdcaféen på det hyggelige Møllehøj og på hjemturen indtager vi en jordbærpicnic midt i jordbærmarken på Rokkedyssegård. Husk badetøjet, just in case!
 
Cykelvante børn fra 10 år er velkomne.
 
Læs mere og book din billet til ”BIKE & BITE” her!
 
 

Glade høns i asparges

Sig god morgen til hønsene i aspargesmarken og nyd en kulinarisk brunch på Stengården.

Stå op med hønsene lørdag d. 2/6 og vær med, når Elisabeth og Jens Otto lukker hønsene ud i aspargesmarken.

Bagefter får du en lækker økologisk brunch i Stengårdens Café, hvor alt er lavet fra bunden, hovedsageligt af gårdens egne produkter.

Selvom hønsene kommer ud hver dag, så står de på nakken af hinanden for at komme først ud af hønselemmen for lige at checke, om der skulle være en regnorm, der havde glemt at kravle ned i hullet.

 

På Stengården er alt økologisk, så der bruges ikke sprøjtemidler til at holde ukrudtet væk i aspargesmarken. Til gengæld hjælper hønsene med at spise ukrudtet mellem aspargesplanterne. Jens Otto må dog ud med lugejernet for at fjerne det sidste. Mød Elisabeth og Jens Otto denne sommermorgen og hør dem fortælle om høns, asparges og livet som økologer.

Du bliver helt sikkert dejlig mæt og klogere og børnene begejstret.

Book din morgenfriske billet her!

 

Ugens nedtællingskonkurrence – Vind picnicsejlads med Baadfarten

I denne uge sætter vi 2 billetter på højkant til en af Baadfartens særture i anledning af Picnicfestivalen.
 
Nyd en 45 minutters sejltur ombord på de Baadfartens historiske både og oplev Furesøs smukke natur fra vandsiden. Picnicsejladsen tilsættes glad musik fra Scandinavian Rythm Boys, der sørger for det musikalske picnickrydderi med et potpourri af jazz, evergreens, ballader og swing.
 
Afgang fra bådbroen foran restaurant Furesø Marina ved Furesøbad kl. 13 & 14 – kom i god tid!
For at deltage i konkurrencen på facebook, vil vi bede dig nævne den person, du helst vil holde picnic med, i kommentarfeltet. Vi annoncerer vinderen i næste uges nyhedsbrev. Deltag i Facebook konkurrence her!
 
P.S. Hvis du vil sikre dig billet til Baadfarten, kan du booke billetterne allerede nu. Skulle du være den heldige vinder, kan du invitere 2 ekstra gæster med! Book billet her!
 
Husk også at forkæle dig selv med en picnicboks med lækre skovturstapas, som du er velkommen til at tage med ombord.
 
Se hele programmet og book din picnicoplevelse her!
 

Furesø Oplevelser året rundt

Naturen holder åbent hele året rundt og er skøn på alle tider af året. Vi har derfor samlet inspiration til dine udflugter både før, under og efter Picnicfestivalen, uanset om du vil opleve herlighederne til fods, på cykel, til vands eller til fælles!
 
Besøg en gårdbutik, nyd en kulturel kunstpause, kig indenfor i de hyggelige butikker, oplev nye ruter og udsigter og hold dig opdateret med udvalgte events.
 
Vi har gjort det nemt for dig! Søg i kategorierne natur, kultur, madoplevelser, events og for børn!

Få inspiration her
 
Like os på Facebook og modtag de seneste nyheder!