Se dette nyhedsbrev i en browser
   Du kan dele vores nyhedsbrev her:
   Udsendt 20.01.2019
 Send til en ven Del på Facebook

Scagro Food bliver partner på Lakridsfestivalen

Siden premieren på Lakridsfestivalen i 2012, har Lakridsfestivalen manifesteret sig som en årligt tilbagevendende hyldest af smagen af lakrids i kombination med det gode madhåndvæk og kvalitetsråvarer.

Med 50% stamgæster, gæster fra både ind- og udland og flere udstillere, der har været med hvert eneste år, vokser både ideer og ambitioner og derfor er vi glade for at kunne byde Scagro Food velkommen som partner på Lakridsfestivalen.

Vi har fanget Kenneth Guldhammer, der har haft Scagro kasketten på i alle 8 år på Lakridsfestivalen til et lille interview forud for Lakridsfestivalen i 2019.

  • Hvorfor har Scagro Food valgt at blive partner på Lakridsfestivalen?

    "Scagro A/S har været distributør af Mafco Worldvide Licorice siden 1930. Vi er Skandinaviens største leverandør af rålakrids og har et formidabelt samarbejde med nye iværksættere.

    Vi vil gerne være med til at dele vores viden om lakrids overfor både producenter og lakridsentusiaster og bakke op om vores gode kunder. Det at være en del af Lakridsfestivalen giver inspiration til nyt og stiller også krav til, at vi hvert år kommer med nyt, så det sikrer også vores egen udvikling."

  • Hvad glæder du/Scagro dig mest til i år?

    "Jeg glæder mig rigtigt meget til at introducere Lakridsfestivalen i Odense som er min hjemby – Odense er i stor udvikling kulturelt og derfor er det fedt, at Lakridsfestivallen også får sin plads her."

  • Hvilken er din egen favoritfestival so far?

    "Lakridsfestivalen i København er selvfølgelig stor for mig, da jeg har været med fra den spæde start og bare det at træde ind i de fantastiske lokaler samt samværet med de mennesker, som gennem årene har skabt denne helt særlige stemning, gør dette unikt."
 
Du kan læse mere om Scagro her.

Smag på årets nye grillopskrifter med lakrids

De har gjort det igen! Webers entusiastiske grillkokke har endnu engang overgået sig selv og skabt opskrifter, der ikke bare hylder smagen af lakrids, men også indeholder råvarer, der smyger sig op af lakridssmagen…

På smagsstationerne i det åbne køkken får du både tips og tricks til at stege, bage og røge på grill og samtidig mulighed for at smage på årets opskrifter. Bliver du helt vild i grillvarmen, kan du teste opskrifterne af på egen grill derhjemme. På samme tid sofistikeret og såre simpelt!  

Weber Grill Academy er også rullet ud hos Alfred & Kamilla i Odense, så du kan sætte tænderne i de samme lækkerier i både København og Odense!  

På de to stationer med inspiration til det salte køkken med smagen af lakrids, kan du glæde dig til:

  • Bagt selleri på grill – Vinaigrette af rå lakrids – røget puré af selleri

  • Grillet og lakrids gravad ”Iron Flat Steak” – Fennikel og appelsin

Vi løfter sløret for årets mini workshops i næste nyhedsbrev.

Mød både guld- og sølvvindere

Vi kan glæde med, at både guld- og sølvvinderen af sidste års The Liquorice Taste Award er med i både København og Odense.

Sølvprisen i 2018 gik til Bagsværd Lakrids for deres rustikke lakridsplade i ren lakrids. Dommerne udtalte: ”En god syrlighed, fin balance og rigtig god struktur og konsistens. På kanten af en karamel i strukturen (uden at hænge fast i tænderne), delikat ”voksenlakrids” og med fine noter”.

 

Guldet i 2018 gik til Hattesens Konfektfabrik. Hattesen strøg ind på en suveræn førsteplads med sit unikke produkt, hvor der ikke gås på kompromis med hverken kvalitet, konsistens eller smag. Nyfortolkningen af den klassiske lakridskonfekt bringer produktet op i en superliga på den nordiske madhåndværkerscene. Nye spændende smagsvarianter, hvor især den nye havtorn og lakridskonfekten med hvid lakrids samt den klassiske med sort lakrids fik en ekstra pil opad.

Mon de kommer med i finalefeltet igen i år?

Du kan se den foreløbige liste over de øvrige deltagere her!

Book billet her!

Drømmer du om at være med i årets lakridsjury?

Skal du have pladsen som årets gæstedommer i ”The Liquorice Taste Award 2019”?

Hvert år kåres årets bedste produkt med smagen af lakrids af et smagspanel, der består af kokke, madskribenter, madbloggere og årets gæstedommer, der findes blandt Lakridsfestivalens dedikerede gæster. Kåringen finder sted på Lakridsfestivalen i København lørdag d. 23/2.  

Drømmer du om en plads i smagspanelet, så vær med i konkurrencen om gæstepladsen via facebook. Du deltager ved at fortælle om din bedste, sjoveste, vildeste oplevelse eller opskrift med lakrids.

Vinderen trækkes d. 1. februar og får udover en plads i panelet også adgang til festivalen (sammen med en ledsager) samt goodiebag med sorte lækkerier.  

Du kan deltage i konkurrencen her!

Blandt årets lakridsdommere er TV-kok, kogebogsforfatter og madskribent Louisa Lorang og TV-kok og lakridsentusiast Gorm Wisweh.

Velkommen i det voksende ambassadørkorps af lakridsentusiaster

Husk at du kan booke en ambassadørbillet, der giver adgang til en gratis goodiebag med sorte lækkerier for alle deltagere. Samler du minimum 6 gode venner eller din lakridsglade familie og booker samtidig, står goodiebaggen klar til jer ved ankomst.
 
Book din ambassadørbillet og øvrige billetter her!
OBS: Begrænset antal pladser på hver seance.
 
Følg løbende med i de seneste nyheder på Facebook på Lakridsfestivalen og Dessertfestivalen!
 
Frameld dig dette nyhedsbrev